Sukujuhlat

Sukujuhlat Perhossa 8.-9.7.2022

Tarkempia tietoja Perhon juhlista:

Perho on pitäjä, jossa hyvin monien sukujen juurista löytyy näitä sukujamme, tunnetuimpia ovat ”Perhon Spangarit” . Sukujuhlia ei kuitenkaan järjestetä vain perholaisille, vaan jokainen, jolla on yhteyksiä Strangeihin ja/tai Spangareihin, on tervetullut juhlimaan ja tapaamaan sukulaisia.

Perjantaina 8.7. juhlien aattopäivänä on jo mahdollisuus tutustua Perhoon ja tapahtumiin siellä. Kirjastossa (Koulutie 4) on klo 15 lähtien esillä valokuvanäyttely ja siellä voi käydä kyselemässä sukulaisuuksista sukukammarissa klo 15-18. Klo 17 dosentti, vanhojen karttojen ekspertti Heikki Rantatupa esittelee mielenkiintoisia Perhon vanhoja karttoja. Artstudiolla kunnanvirastolla, Keskustie 2, on taidenäyttely. Kirjastossa on nähtävissä tiedot eri tapahtumisista juhlapäivien aikana. Klo 18 suoritetaan Perhon hautausmaalla opastettu hautakierros monien sukulaisten haudoilla. Sen jälkeen klo 19 voi siirtyä kirkkoon, jossa eläkeläislukkari soittaa Bachin urkumusiikkia iltasoittona.

Lauantaina 9.7. juhlapäivä aloitetaan klo 10 perinteisesti hartaushetkellä ja Perhon kirkon ja seurakunnan esittelyllä kirkossa (Sahintie 3). Tilaisuuden jälkeen kukkien lasku sankarihaudalle. Kirkosta siirrytään Koulukeskukseen (Jyväskyläntie 12), jossa on ruokailu alkaen klo 11. Osallistumismaksu, joka sisältää ruuan ja päätöskahvin, on 20,- aikuisilta ja 10,- lapsilta. Varaudu maksamaan käteisellä. Sukujuhla alkaa klo 13 Koulukeskuksessa monipuolisin ohjelmin. Virallinen sukukokous jäsenille pidetään juhlan ja päätöskahvin jälkeen n. Klo 15. Juhlien aikana on saatavissa sukukirjat ”Het sitte sukulaisia 4” ja ”Het sitte Strangista Löijaan”. Tervetuloa Perhoon juhlimaan ja tutustumaan uusiin sukulaisiin ja tapaamaan tuttuja!

Hyvät juhlavieraat kertokaapa tulostanne, jotta emännät osaavat laittaa tarjottavaa sopivasti!